اکسل محور عقب و انواع آن
اکسل پایه عقب (Rear Axle) در عقب خودرو قراردارد و در اکثر وقت ها خودروها از نوع شالوده زنده میباشد. پایه عقب مسئول جابجایی توان به چرخهای عقب میباشد. اکسل پایه عقب از روش تمایل کاردان (Drive shaft) به سیستم جابجایی اقتدار متصل گردیده و چرخهای عقب را میچرخاند.
لوازم یدکی چانگان در یدکی حقی مشهد پیروزی
اکسل شالوده عقب به دو نصفه تقسیم می گردد که با اسم هاف شفت شناخته گردیده و به وسیله دیفرانسیل به هم متصل میگردند.
تمامی محورهای عقب یکسان نیستند، چون طرزهای مدد و نصب آنان نوع آن را گزینش مینماید. سه نوع شالوده عقب وجود داراست که در پی به رسیدگی انها میپردازیم:
پایه مجموع شناور (Full float axle): در مبنا کل شناور، اکسل وظیفه تحمل وزن خودرو را ندارد. درین پیاده سازی اکسل وظیفه جابجایی توان را بر ذمه دارااست و دراین پیاده سازی شالوده آحاد شناور داخل دسته دیگری شناور میباشد. اکسلهای شناور در اکثر وقت ها خودروهای با تحمل وزن ۷۵۰ کیلوگرم الی یک بدن و کامیونهای خرد وجود دارا هستند. اکسلهای آحاد شناور دارنده دو بلبرینگ می باشند. از مزایای اساس تک تک شناور این میباشد که حتیدر شکل شکستن اکسل، چرخ در مکان خودش باقی خواهد ماند. تویوتای لندکروز از شالوده عقب مجموع شناور به کارگیری مینماید. ترمزگیری عالی در مقایسه با مبنا نصفه شناور، از سایر مزایای مبنا تک تک شناور میباشد.
شالوده نصفه شناور (Semi float axle): خودروهایی مانند وانت یا این که جیپ، مبنا نصفه شناور داراهستند. خلل مبنا نصفه شناور این میباشد که پایه هم وظیفه ساخت و ساز گشتاور را داراست و هم وزن خودرو از روش بلبرینگ به آن منتقل گردیده و بایستی وزن خودرو را هم تحمل نماید. محورهای نصفه شناور دارنده یک بلبرینگ میباشند. این پیاده سازی در وانت های خرد و خودروهای SUV مرسوم میباشد و بها کمتری دارااست. برای جداکردن اکسل نصفه شناور می بایست آغاز چرخ جداگانه خواهد شد و در شکل شکستن اکسل، چرخ از خودرو غیر وابسته شود. پس از دید ایمنی شالوده نصفه شناور از اساس تک تک شناور ضعیفتر میباشد.
پایه سه چهارم (Three quarter floating): این نوع پایه پاره ای از پایه نصفه شناور بغرنجخیس میباشد و از لحاظ ایمنی خوب از پایه نصفه شناور میباشد. دراین سبک یه خرده از وزن خودرو از روی اکسل برداشته شدهاست و کمتر در گیر شکستن می شوند.
برچسب: ،